El millor moment per comprar productes tecnològics

Molts compradors busquen el millor moment per comprar productes tecnològics de tot tipus, i aquestes són les millors opcions segons diverses anàlisis. Hem triat els segments més representatius en l’àmbit tecnològic, però per descomptat existeixen molts uns altres més o menys especialitzats que solen tenir les seves pròpies regles del joc. La norma general és evident: si un vol l’últim haurà de pagar per això.

En cas contrari, esperar algun temps pot tenir un efecte molt positiu en la nostra butxaca, però també esperar a renovació de gammes de producte perquè la gamma anterior baixi de preu per la necessitat del fabricador d’anar-se alliberant de l’estoc pendent de vendre. Això no sempre succeeix, i hi ha segments especialitzats (alta fidelitat, càmeres digitals) en els quals les baixades de preu triguen a arribar més del compte i no hi ha un “millor moment” per comprar de forma generalitzada. Per a alguns d’ells sí hi ha dates recomanades.

Quan comprar tecnologia?

Amb els videojocs, el desavantatge és que si esperem molt podem perdre part de l’interès del joc (per exemple, els jugadors online poden haver donat el salt a altres jocs o a nous “lliuraments” de la saga que ens agrada), però hi ha joies que es posen a la venda temps després a preus d’escàndol. En Black Friday solen aparèixer moltes d’elles, així que si busqueu jocs “no tan nous” però excepcionals, atents a aquests dies. Com diuen en GetRichSlowly, la paciència serà recompensada, i a més teniu recursos fabulosos com Otogami que ofereixen una forma genial de conèixer les ofertes més interessants de cada dia. Per cert, aquí el mercat de segona mà també funciona realment bé.

Aquestes dates i la campanya nadalenca són també ideals per fer-vos amb alguna de les consoles disponibles al mercat: tant Microsoft com Sony (Nintendo en menor mesura) aprofiten per vendre les seves consoles amb packs rebaixats en els quals trobem algun dels jocs del moment, i tot a preus molt interessants. El segment dels telèfons mòbils està en constant evolució, i és difícil trobar-nos amb un mes en el qual no hi hagi un o dos llançaments importants, així que aquí el problema per als usuaris que busquen comprar mòbil o renovar-ho és evident.

Pels que busquen el bo i millor, és clar que tant la primavera (després del Mobile World Congress) com la tardor (pels esdeveniments d’Apple i Google, així com IFA) permeten accedir a les últimes novetats, però sempre a preus exclusius. És precisament en aquests moments en els quals podem aprofitar que els fabricants també volen netejar l’inventari i podem accedir a mòbils gamma alta de la temporada anterior a molt bons preus.