Més ajudes per a la literatura en Aragó

El Departament d’Educació, Cultura i Esport ha publicat avui en el Butlletí Oficial d’Aragó (BOA) les ajudes per a projectes editorials, amb una quantia de 175.000 euros, i les que es concedeixen per al foment d’activitats culturals organitzades per les llibreries d’Aragó, l’import de les quals serà de 24.000 euros. D’aquesta manera, es multipliquen per quatre les subvencions que es van atorgar el passat exercici (per set en el cas de les primeres).

El Govern d’Aragó reforça així el seu impuls al sector del llibre i, en general, a tot el teixit cultural. Amb la publicació de les ajudes a llibreries i editorials, ja estan en marxa aquest any totes les que es concedeixen a Aragó a la indústria cultural, que suposen en total un increment del pressupost d’ajudes directes i indirectes de gairebé 5 milions d’euros. Aquestes subvencions han estat consensuades amb les associacions professionals i el Consell de la Cultura i són les majors que ha concedit el Govern d’Aragó per a aquests sectors.

Fomentar la creativitat

Segons ha declarat el director general de Cultura i Patrimoni, Nacho Escuín, la present convocatòria permetrà als creadors i indústries creatives d’Aragó treure endavant nous projectes i traspassar les barreres aragoneses amb els seus treballs. En concret, les subvencions publicades avui s’atorguen a projectes editorials, fonogràfics i videogràfics, que siguin primera edició o títols que es van publicar per primera vegada ja fa més de cinc anys. Per a aquestes activitats hi ha disponibles aquest any 175.000 euros. A més, s’atorguen 24.000 euros per a programes de promoció de la lectura i de la difusió de llibre i dels escriptors mitjançant presentacions, trobades o esdeveniments similars.

En tots dos casos, els interessats a concórrer a aquesta convocatòria tenen un termini de deu dies naturals des d’avui per fer les seves sol·licituds. A més d’aquestes, en les passades setmanes s’han convocat la resta d’ajudes per a la indústria cultural aragonesa: per a les arts escèniques (960.000, que s’han multiplicat gairebé per quatre), galeries d’art (200.000), associacions culturals (156.0000), música (200.000) o les del cinema que, amb 560.000 euros (500.000 per mediometrajes o llargmetratges i 60.750 per a curtmetratges), també multipliquen per quatre el muntant de l’any 2016.